8. elokuuta 2019

4 x mitä rakastan itsessäni?

LRM_EXPORT_305815201464497_20190807_195023780 Sain Mikaelalta Instagramissa #rakastanitsessäni haasteen, jossa tulee kertoa muille mitä asioita rakastaa itsessään. Mä innostuin tästä aiheesta ihan vaan jo senkin takia, että esimerkiksi vielä kaksi vuotta sitten en todennäköisesti olisi pystynyt tekemään kyseistä listausta. Viimeisen terapiassa käydyn vuoden aikana oon oppinut aivan tajuttoman paljon lisää itsestäni ja oikeastaan tykkään aika paljon tästä uudesta minästä, johon oon päässyt tutustumaan. Ihan kuin olisin tutustunut johonkin täysin uuteen ja mielenkiintoiseen tyyppiin, mutta se oonkin minä itse.

Vielä ennen kuin hypätään itse haasteeseen, niin haluan vähän avata mun tuntemuksia itsensä hyväksymisen tärkeydestä - ja mitä mä olen itse oppinut aiheeseen liittyen. Yksi ehdottomasti tärkeimmistä asioista on se, että jos sä et itse pidä itsestäsi tai hyväksy sua sellaisena kuin oot, niin miten voisit odottaa muiden tekevän niin? On ihan ok, jos sun kropassa on sellaisia kohtia josta et erityisemmin pidä (niitä on meinaa mullakin), mutta on aivan mielettömän tärkeää, että sä pidät siitä IHMISESTÄ joka JUST SÄ olet. Vaan sä voit vaikuttaa omaan toimintaasi, valintoihisi ja arvoihisi.

LRM_EXPORT_329512808703662_20190808_163626144 Hattu & korvikset H&M | Arskat Ray Ban 
Takki Monki (kirppikseltä) | Paita Slipknot merch 
 Housut Lindex | Kengät Converse

LRM_EXPORT_329534309282955_20190808_163647645
Mitä rakastan itsessäni?

Kykyä innostua uusista asioista. Mä olen sellainen ihminen, että mut saa innostettua mukaan lähes mihin vaan. Oli se sitten fiksua tai ei. Innostun uusista ihmisistä, tapahtumista, paikoista, työtehtävistä, mahdollisuuksista ja oikeastaan mistä vaan. You name it.

Periksiantamattomuus. Jos mä haluan jotain, mä saan sen. Mä teen töitä sen eteen niin kovaa, että mä saan sen. Jos mä jotain päätän, niin periksi ei anneta kyllä kovin helpolla.

Kyky tunnistaa ja asettaa omat rajat. Tämän mä olen oppinut vasta viime kuukausien aikana terapian myötä. Nykyään osaan kuitenkin sanoa suoraan missä mun rajat menee ja elää niiden mukaan. Jos haluan lähteä illanvietosta aiemmin kotiin, teen sen ilman kiertelyitä. Sama pätee myös työelämässä ja nykyään pystynkin rajoittamaan mun työmäärää huomattavasti paremmin kuin ennen.

Ihmisläheisyys. Oli sitten kyse parhaista kavereista, perheenjäsenistä, uusista tuttavuuksista tai vaikka täysin tuntemattomista tyypeistä, niin pystyn kohtaamaan jokaisen tasavertaisesti. Koen, että mä olen sellainen ihminen, jota on helppo lähestyä ja jonka puoleen voi kääntyä missä tahansa tilanteessa.

♥️: Tytti-Kaarina

2 kommenttia

  1. Ihana teksti! :) ja ihanaa että oot oppinut kunnioittamaan omia rajojasi. Se on tärkeä taito! Mulla on asioita mitä mun pitää vien työstää mutta kyllä rakastan tätä minääni vaikka työstettävää löytyykin

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että tykkäsit! ♥ Onneks itseään pystyy aina kehittämään ja oppimaan uusia taitoja :-)

      Poista