1. syyskuuta 2019

Sunnuntain asuntohaaveita

koti1 Mulla tuli noin kuukausi sitten täyteen vuosi tässä ihanassa 27 neliömetrin kokoisessa kodissa. Tämä koti on ollut aivan täydellinen löytö mulle ja Kleinspitzilleni Jasulle. Rakastuin ensisilmäyksellä näihin vanhoihin lattioihin ja kaapinoviin sekä leveään ikkunalautaan. Ja rakastuin muuten niin palavasti, että edes tiskikoneen puute ei haitannut! Se, jos mikä on ihme. Me ollaan viihdytty täällä todella hyvin ja viihdytään vielä jatkossakin - ainakin tämän vuoden ajan. Vuodenvaihteessa nimittäin koittaa pakollinen vuokrankorotus, joka tarkoittaa sitä, että asunnon vuokra nousee yli mun kipurajan. Eli sen summan, jonka olen valmis yksiöstä maksamaan.

Nyt onkin siis alkanut seuraava hauska ajanjakso, nimittäin kerrankin mulla on kunnolla aikaa pohtia, että millainen olisi se seuraava unelmien koti. Mitä siellä pitäisi olla ja missä sijaita, jotta se täyttäisi seuraavan unelman kriteerit. Oonkin tässä alkanut säännöllisesti (lue: päivittäin ja monta kertaa päivässä) selaamaan Oikotieltä sellaisia asuntoja, jotka voisivat ehkä olla hyviä kohteita. Joidenkin mielestä voi olla hölmöä selailla asuntoja jo näin ajoissa, mutta mä haluan tietää, mitä on tarjolla. Millainen voisi olla hyvä alue? Millaisia hintaerot on eri alueiden välillä? Entä missä on ihanin lattia?

P9010456 koti2 Mä rakastan sisustusohjelmia ja sisustuskaupoissa kiertelyä. Musta on ihanaa haaveilla siitä, minkälainen koti mulla voisi olla viiden, kymmenen tai kolmenkymmenen vuoden päästä. Kuinka monta ihmistä siellä asuu ja missä se sijaitsee. Joskus näen jonkun tapetin, lampun tai pörröisen maton ja voin kuvitella sen mun tulevaisuuden kotiin. En siihen, jossa asun nyt, sillä hetki ei ole sopiva. Haaveilu on parasta ja just nyt mä haaveilen siitä seuraavasta kodista. Samalla kuitenkin nautin mun nykyisestä kodista täysin siemauksin ja siellä jo valmiiksi roikkuneesta vanhasta valaisimesta, jota tuijottelen joka kerta ennen kuin menen nukkumaan. On se vaan niin nätti!

♥: Tytti-Kaarina

Lähetä kommentti