25. marraskuuta 2019

Onko joulua ilman joulukoristeita?

tytti-kaarina-marraskuu2

Aiempina vuosina marraskuun ensimmäisenä päivänä mun kodissa on käynyt jouluräjähdys. Joulukuusi, ekstravalot, kimaltavat koristeet, lahjapaketit ja jouluiset tyynynpäälliset täyttävät kuin itsestään mun kodin eri nurkat. Nyt eletään jo marraskuun viimeistä viikkoa eikä kyseisistä ilmiöistä ole näkynyt vilaustakaan. Mitä oiken on tapahtunut?

Dramaattisesta alustuksesta huolimatta kyse on puhtaasti järkiperäisestä ratkaisusta. Tämän vuoden viimeiset kuukaudet kuluvat nimittäin pakkaus- ja muuttohommissa. Muutenkin kiireisten viikkojen keskellä päätin jättää joulukoristeet suosiolla laatikoihin, jotta niitä ei tarvitse purkaa, siirrellä ja pakata useampaan otteeseen. Eli ei hätää, mun sisäinen joulufriikki on yhä edelleen tallella, vaikka kotoa sitä ei tällä hetkellä huomaakaan. Sen sijaan oon fiilistellyt entistä enemmän pimeitä katuja koristavia jouluvaloja sekä kuluttanut iltoja joululeffojen parissa. 

Vaikka itse tykkäänkin koristella joulun alla kotia oikein kunnolla, niin en koe sen kuitenkaan olevan millään muotoa pakollista. Mulle itselleni joulufiilistely materian avulla on vain pinttynyt tapa ja tykkään siitä, kun ympärillä olevan vuodenajan voi aistia jokaisella aistilla. On ihania tuoksuja, kauniita koristeita, pehmoisia vilttejä, kynttilöitä, jouluvaloja ja musiikkia. Jos se ei kuitenkaan ole sun juttu, niin jätä koristelut väliin ja keskity muihin juttuihin. Ei se joulu kuitenkaan jää tulematta, vaikka koristeet kotoa puuttuisikin.

tytti-kaarina-marraskuu

Mikäli et muuten seuraa mua vielä Instagramissa, niin nyt kannattaa ehdottomasti ottaa tili haltuun, sillä joulukuussa luvassa on paljon huikeita arvontoja ensimmäisen Kupliva Arki -joulukalenterin myötä. Kalenterin luukkuja avataan Instagramin puolella ja lisäinfoa niistä löytyy täältä blogista. En malta odottaa, että päästään yhdessä laskemaan päiviä jouluun!


Lähetä kommentti