11. joulukuuta 2019

Ihana, kamala joulukuu & lista asioista, joissa epäonnistuin

Vaikka joulu ja sen odotus ovatkin ihanaa aikaa, niin siitä huolimatta joulukuu on mun mielestä yksi vuoden stressaavimmista kuukausista. Töissä voisi helposti kuluttaa vaikkapa 12 tuntia ilman, että tekeminen loppuu kesken. Niille tärkeimmille ihmisille pitäisi löytää vähintään yksi sopiva joululahja per nassu. Kalenteri täyttyy ties mistä pikkujouluista ja keikkariennoista täyteen jo syyskuussa. Tänä vuonna päätin myös ajoittaa muuton joulukuun vikalle viikolle ja pitää somessa joulukalenteria. Tässä kohtaa kun kuukautta on eletty 11 päivää, alan vahvasti kyseenalaistamaan valintojani. Miten mä ikinä uskoin, että mun aika riittää kaikkeen tähän?

Vastaus on, eihän se riitäkään. Ja nyt mä haluan kertoa teille kaikki ne asiat, joissa olen epäonnistunut viimeisen parin viikon aikana. Inspiroiduin tähän viimeisimmän terapiakerran jälkeen, jossa puhuttiin siitä, että on ihan ok välillä epäonnistua ja olla saamaton. Joten nyt mä hyväksyn sen, että en vaan yksinkertaisesti ole pystynyt antamaan sitä sataa prosenttia näihin alla mainittuihin asioihin.

Ihana-kamala-joulukuu

Lista asioista, joissa epäonnistuin


Kohta 1: No se joulukalenteri. Vitsit, miten mua melkein nolottaa alottaa tällä, mutta aloitan silti. Homma ei mennyt ihan niin, kuin ajattelin - mutta toisaalta teen kyseistä juttua vasta ensimmäistä kertaa. Yllätyin siitä, kuinka paljon aikaa ja tekemistä tämmöinen vaatii. Ensi vuonna mä osaan ennakoida ja tehdä kaiken sisällön valmiiksi hyvissä ajoin. Vaikka syyskuussa. Tai sitten totuus iskee päin kasvoja ja oon samassa tilanteessa 365 päivän kuluttua...Mutta kaikesta huolimatta, kalenteri jatkuu Instagramin puolella aivan suunnitellusti jouluaattoon asti, vaikka täällä blogissa sitä ei ole juuri näkynytkään. Toisaalta lukukerrat ei luukkujen suhteen ole päätä huimanneet, joten ehkä parempi keskittää energiat sinne, missä homma toimii - eli Instagramiin.

Kohta 2: Töiden aikataulutus. Mä tykkään tehdä asioita hyvissä ajoin, sillä oman sukunimeni myötä vihaan myöhästymistä. Nyt oonkin varmaan viimeisen kuukauden ajan vääntänyt kaikista tärkeimmät ja kiireellisimmät proggikset maaliin aina viime minuuteilla. Josko ensi vuonna saisin karistettua tän inhottavan uuden tavan pois?

Kohta 3: Syöminen ja syömättömyys. Mä oon ihminen, joka ei koskaan ole erityisemmin nauttinut kokkaamisesta ja sen puolesta arvostan ruuanlaitossa yksinkertaisuutta. Viime aikoina kokkailut on jäänyt vähempääkin vähemmälle ja oon turvautunut valmisruokiin, pakasteisiin ja mun lemppariin: valmispestopurkkiin vähän liiankin usein. Näiden lisäksi saatan kiireessä unohtaa syödä kokonaan, joka aiheuttaa puolestaan järkyttävää makeanhimoa. Ei ihmekään, jos uutenavuotena en mahdu glitterimekkoon ja naama näyttää joltain räjähtäneeltä kraaterilta. No, onneks ei tarvitsekaan edustaa silloin, sillä vietän kyseisen päivän muuttolaatikoiden keskellä.

Kohta 4: Asioiden myyminen FB-kirppiksellä. Mun on pitänyt aloittaa tää jo kauan aikaa sitten isommalla vaihteella. Oon kuitenkin tehnyt sitä hyvin rauhalliseen tahtiin tajuten, että mun koko asunto pitäisi olla pakattuna alle 2 viikon kuluttua. Fun times. Tämä tarkoittaa myös sitä, että kaikesta turhasta pitäisi päästä eroon niin pian kuin mahdollista. Mutta faktahan on, että FB-kirppistely on kaikkea muuta kuin helppoa ja kivaa. No, ehkä mä tsemppaan itseäni vaikkapa suklaalevyllä. (Note to self: Lue kohta 3 uudestaan ja mieti sitten vasta sitä suklaalevyä...)

Tätä listaa voisi jatkaa vielä vaikka kuinka monella yksittäisellä kohdalla, mutta ehkä tässä oli ne tärkeimmät ja suurimmat. Ootko sä epäonnistunut jossakin tässä kuussa? Kerro se ihmeessä tuolla kommenteissa ja jatketaan keskustelua siellä. Mikäli tää täky ei saa kommenttivyöryä aikaiseksi, niin voin lisätä epäonnistumisien listaani jälleen uuden kohdan. No, leikki leikkinä. Kivaa viikon jatkoa tyypit!

♥: Tytti-Kaarina

4 kommenttia

 1. Moro Tytti!! Kerran päätin et postailen ig vaan rentoja kuvia ittestäni yhtään miettimättä! Sain inspiraatiota susta mutta sitten kun sä lopetit senkin homman kuin tuhka tuuleen niin iteki epäonnistuin :( tsemppiä jatkoon!!!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ääks! Pahoittelut, että oon edesauttanut sun epäonnistumista. Tsempit sullekin!

   Poista
 2. Aikataulutus on se asia, jossa mäkin oon nyt epäonnistunut. En jaksanutkaan tehdä kaikkea, joten aikataulut meni mönkään. Sellaista se kuitenkin on, ja keväällä sitten paremmalla tsempillä uusiksi niiden asioiden kimppuun! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mä oon miettinyt aivan samaa taktiikkaa, eli loppuvuosi vedellään näillä mitä on ja ens vuonna sit skarpataan taas :-D

   Poista