14. tammikuuta 2020

Tavoittelen tänä vuonna isompaa kaveripiiriä ja lisää rahaa - olenko siis itsekäs?

tavoitteet-vuodelle-2020-5

Mulla tammikuu on yleensä aikaa, jolloin lähden uudelleen pohtimaan tavoitteitani ja tekemään suunnitelmia niiden saavuttamiseksi. Tämä vuosi ei ollut poikkeus ja oonkin viime aikoina pohtinut kovasti sitä, että miten niitä konkreettisia askeleita lähdetään ottamaan. Haluan nyt hieman raottaa muutamaa näistä mun tavoitteista teidän kanssa, jos vaikka joku sielläkin sattuu olemaan saman asian äärellä. Ja jotta nämä asiat oikeasti saa tuulta alleen, niin käytän jo tässä kohtaa sanamuotoa "aion" sanan "haluan" sijasta. Se voi kuulostaa joidenkin korvaan hölmöltä, mutta usko pois - kun sä otat sen oikean asenteen heti alusta asti, niin hommat etenee paljon todennäköisemmin siihen sun haluamaan suuntaan.

Tänä vuonna mä aion olla sosiaalisempi ja viettää enemmän aikaa kavereiden kanssa. Oon jo useamman vuoden haaveillut isommasta kaveripiiristä, jotta tulisi tehtyä ja koettua enemmän hauskoja asioita. Valitettavasti se kaveripiiri ei kuitenkaan laajene kotona istumalla ja Netflixiä katsomalla, vaikka sitä taktiikkaa oonkin koittanut viime aikoina vähän turhankin ahkerasti. En tiedä mikä siinä itsensä likoon pistämisessä oikein on niin vaikeaa? Jos joku tietää tähän vastauksen, niin mulle saa kertoa myös. Oon kuitenkin viettänyt tarpeeksi monta päivää mun elämästä jossitellen, että "voi kun mullakin olisi noin paljon kavereita ja voitaisiin tehdä kaikkea kivaa...blaa blaa blaa". Olisikohan siis viimein aika tehdä asialle jotain ja lähteä kaverimetsälle!

tavoitteet-vuodelle-2020-3
tavoitteet-vuodelle-2020-2
tavoitteet-vuodelle-2020-4

Kavereista puheen ollen, aion myös laajentaa mun somepiiriä ja tutustua muihin samoja hommia tekeviin tyyppeihin. Mun mielestä on aivan äärettömän mielenkiintosta oppia uusia asioita ja tällä kertaa haluaisin oppia lisää somesta. Erityisesti mua kiinnostaa ihmisten erilaiset tavat ottaa kuvia. Esimerkiksi tyylibloggaajilla on yleensä hyvin vahva oma tapa kuvata niitä asuja. On tietyt kuvakulmat, asennot ja rajaukset. Olisikin siis superhauskaa päästä kuvaamaan muille sekä olemaan uusien tyyppien kameran edessä. Joten jos siellä ruudun toisella puolella on nyt joku, joka haluaisi vaihtaa ajatuksia kuvaamisesta ja haluaisi vaikka lähteä kuvailemaan mun kanssa, niin nosta kättä pystyyn.

Säästin helmen viimeiseksi, eli rahan. Tämä on aihe, joka puhututtaa, mutta samalla ujostuttaa ihmisiä aivan kamalasti. Tänä vuonna mä aion nostaa mun ansiotuloja ainakin muutamalla tonnilla. Mun pitää vielä vähän suunnitella asiaa lisää, jotta osaan sanoa sen konkreettisen tavoitesumman. Tässä kohtaa varmasti herää kysymys, että miksi? No tässä muutama syy: haluan maksaa mun turhat lainat pois mahdollisimman pian ja saada itselleni sellaisen mukavan puskurin kasattua, jotta jokaisen pienen vastoinkäymisen kohdalla ei tarvitse panikoida raha-asioita. Mä haluan myös pystyä ostamaan itselleni enemmän elämyksiä sekä hetkiä ihan puhtaasti rentoutumista varten. 

tavoitteet-vuodelle-2020-1

Nämä on asioita, joiden koen parantavan mun elämänlaatua huomattavasti. Näiden avulla pystyn nauttimaan elämästä enemmän, panostamaan töihin intohimoisesti, kokemaan mahdollisimman paljon ja yksinkertaisesti vain olemaan onnellisempi. Jos joku näkee nämä tavoitteet nyt itsekkäinä tai itsekeskeisinä, niin haluan esittää sulle kysymyksen: onko itsensä hyvinvoinnista huoletimisessa jotain väärää? Ei, ei ole. Joten toteuttakaa itseänne ja panostakaa tänä vuonna niihin asioihin, joista teille tulee hyvä olo. Musta olisi muuten hauskaa tietää, mitä tavoitteita teillä on tälle vuodelle. Käykää siis kommenttiboksin puolella kertomassa vaikka yksi tavoite, jonka olette asettaneet tälle vuodelle!

Kuvat: Mikaela Koskela

♥️: Tytti-Kaarina

2 kommenttia

  1. Silloin kun itellä oli rahat vähissä, kokeilin tulojen ja menojen kirjaamista muutaman kuukauden ajan. Yllättäen esille tuli useampiakin ns.turhia menoja, joista pystyi säästämään. Ja sai rahat riittämään tärkeimpiin, mm.baari-iltoihin ja interrailiin�� Tämä vaan ajatuksena ja vaihtoehtona, jos ei halua lisätä työntekoa��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä oon kanssa yrittänyt tuota monesti, mutta sitten aina unohdan viimeistään kuun puolivälissä :D Nyt tehtiin eilen kotona ruokalista loppukuuksi, jotta ei tulisi tehtyä turhia ostoksia sillä saralla.

      Poista