7. helmikuuta 2020

Kurkistus makuuhuoneeseen: Pehmeä Ikean katalogi

Tänään luvassa on toivottu makuuhuoneen esittely! Jo ensialkuun haluan sanoa, että luvassa ei ole massiivista kuvaräjähdystä, vaan muutama pieni fiiliskuva tekstin kera. Mietin tässä kirjoittaessa, että olisihan sitä huonetta voinut stailata vielä enemmän näitä kuvia varten ja tehdä vaikka sellaisen kivan "breakfast in bed" -tyylisen asetelman sängylle, mutta se ei ole lähelläkään totuutta. Yleensä meidän makkariin kertyy lattialle kasa vaatteita sekä kännykän ja tietokoneen laturit. Itse sänky puolestaan on hyvin usein petaamatta ja sen keskellä on yksi iso peittorykelmä. Joten vaikka kuvia ei niin paljoa olekaan, toivottavasti tykkäätte tästä silti ♥

makuuhuoneen-esittely-kuva3

Meidän makkari on hyvin pieni ja siellä ei ole tilaa turhuuksille, mikä toisaalta on vaan hyvä asia. En oo ikinä ymmärtänyt sitä tilantarvehysteriaa, mitä viljellään esimerkiksi mun yhdessä lempparisarjassa Remppa vai Muutto Vancouver. Onhan se toki kivaa, että makkarissa on tilaa hengittää, mutta ei sinne mun mielestä erillistä sohvaa ja kymmentä lipastoa tarvitse saada mahtumaan. En tarkalleen tiedä paljonko neliöitä meidän makkarista löytyy, mutta sinne mahtuu näppärästi 140 cm leveä sänky, kasvi ja kori villasukille. Seinältä löytyy yksi Ikean hylly, joka on täyttynyt valokuvilla ja toiselta seinältä aivan ihana poro?kauris?peura?-taulu. Sekin on muuten Ikeasta.

→ Lue myös: Kurkistus kylpyhuoneeseen: Lämminhenkinen spa-tunnelma

Ollaan hyvin pitkälti menty sillä linjalla, että otetaan edellisistä kodeista kaikki nykyiseen sopiva mukaan ja tehdään muutamia pieniä uusia hankintoja. Näin alkuun ei haluttu lähteä uudistamaan koko kalustevalikoimaa, sillä A: se maksaa ihan liikaa ja B: ei vielä tarkalleen tiedetä mikä se meidän yhteinen tyyli on. Ollaankin siis pikkuhiljaa lähdetty kasaamaan sitä meidän näköistä kotia. Meillä on muuten aivan täysin eri maku, mitä tulee esimerkiksi taulujen suhteen. Mä tykkään abstraktista ja mahdollisimman värittömästä tai sitten maanläheisistä väreistä. Otto puolestaan rakastaa suomalaista metsämaisemaa ja sen värejä. Yllätyttiinkin siis molemmat, kun ihastuttiin kumpikin tuohon jättimäiseen eläintauluun, joka nyt koristaa meidän makkarin seinää. Sen oli siis selvästi tarkoitus tulla meidän kotiin. Ja onhan se hei aivan ihana!

makuuhuoneen-esittely-kuva2
makuuhuoneen-esittely-kuva1
Huomasin ton alemman kuvan pölykerroksen ja teippikasankin vasta muokkausvaiheessa. Mutta ne on osa arkea, joten ehkä me kestetään ne!

Ja koska joku kuitenkin kysyy, niin kyllä - myös meidän sänky on titididiididii IKEASTA! Meidän makkari on tällä hetkellä kuin yksi iso Ikean katalogi, mutta silti kotoisa sellainen. En voisi tykätä meidän makkarista enempää. Tai oikeastaan voisin...siellä voisi olla yhden asteen verran lämpimämpää ja pehmeämmät tyynyt. Mutta muuten se on aikas ihana. 

Jostain syystä tässä asunnossa on haluttu säästää ovissa ja meidän makkariinkin pääsee kahdesta eri aukosta, mutta ovia ei niihin kumpaankaan ole tehty. Me korvattiin ovet söpöillä beigen värisillä verhoilla (tiedätte kyllä, mistä ne on ostettu) ja tähän mennessä ne on toimineet oikein hyvin. Mun pitäisi vaan ottaa itseäni niskasta kiinni ja lyhentää niitä n. 10 senttiä, sillä ne on aivan liian pitkät. Siitä syystä tosin sidotaankin ne alareunasta aika usein solmuilla, jolloin huoneeseen kulkeminenkin on helpompaa. Makkarista löytyy myös toiset verhot, jotka otettiin mukaan Oton edellisestä kodista. Ne on Vallilan pimennysverhot, jotka sopii paremmin kuin hyvin meidän makkariin. Hauskaahan tässä on se, että ne on about juuri saman verran liian lyhyet, kun toiset verhot on pitkät. Mutta ollaan päätetty, että se on ihan ok ja ei jakseta huolehtia siitä sen enempää. Ne kuitenkin ajaa asiansa oikein hyvin! 

Seuraava huoneen, eli olohuoneen esittely tuleekin vasta sitten, kun päästään yhteisymmärrykseen sinne tulevasta matosta. Se on jännää, kuinka pelkästään maton puuttuminen tekee huoneesta todella keskeneräisen näköisen. Toivottavasti kuitenkin ennen tupareita saataisiin kyseinen  sisustuskappale hankittua!

Lähetä kommentti