11. maaliskuuta 2020

Enemmän elämää & vähemmän somea

Moikka jälleen! Otin astetta pidemmän blogivapaan puolivahingossa, sillä oon koittanut viimeisen kuukauden aikana vähentää somen käyttöä. Siitä lisää tässä postauksessa vielä vähän myöhemmin. Ja kuten monet blogikolleegat saattaakin tietää, niin sen ensimmäisen tekstin raapustaminen pidemmän tauon jälkeen ei ole mitenkään maailman helpoin juttu. Sitä kun alkaa heti kyseenalaistamaan omia ajatuksiaan, ideoitaan ja sitä, että miksi se blogi ylipäätään on olemassa. Lukeeko sitä muka joku? Toivottavasti, sillä mulla on paljon superkivoja ideoita tälle pikkuhiljaa lähestyvälle keväälle.

Yksi iso asia, mikä tässä välillä on muuttunut, on migreenin estolääkkeiden poisjääminen. Koin, etten saanut niistä tarpeeksi hyötyä, enkä halunnut survoa mun kroppaan päivittäin turhaan ylimääräisiä lääkeaineita. Sen myötä oon koittanut keskittää mun energiat mahdollisimman stressittömään ja rentoon arkeen. Mitä kiireisempi ja stressaantuneempi mä olen, niin sitä pahempia mun päänsäryt ja migreenit myös on. Tässä kohtaa voidaan ottaa myös mukaan tuo aiemmin mainittu somen vähentäminen.

Enemmän elämää & vähemmän somea

Huomasin, että se ns. turha somessa roikkuminen vie multa todella paljon aikaa muulta tekemiseltä ja olemiselta. Se puolestaan johtaa saamattomuuteen, rästihommiin ja jatkuvaan suorituspaineeseen. En tiedä teistä, mutta mun suorittamisen tarve ja jatkuva alemmuuskompleksi on ottaneet huomattavan askeleen parempaan suuntaan, kun jätin ne iltaiset somen selailut pois. Julkaisen edelleen sisältöä somessa kellonajasta riippumatta ja osallistun keskusteluihin, jos koen ne sillä hetkellä aiheellisiksi. En kuitenkaan lähde katsomaan jokaista Instagramin tarinaa tai uutta kuvaa läpi joka välissä. Ne saa odottaa aamuun.

Tuo turha somen selailu on myös vapauttanut illoista aikaa muihin kivoihin juttuihin. Oon käynyt säännöllisesti Yin-joogassa OHMYGOODNESS.fi -kahvilan joogastudiolla, johon sain heiltä näkyvyyttä vastaan jäsenyyden kolmeksi kuukaudeksi. En ole aiemmin ollut iso joogaihminen, mutta nyt Yin-joogan myötä oon oppinut rauhoittumaan ja tukemaan sitä omaa läsnäoloa. Vahva suositus siis kaikille teille, jotka olette jatkuvasti ylikierroksilla (kuten mä olin). Oon myös innostunut kokkaamaan enemmän, siivoamaan kotia sekä ihan vain olemaan hetkessä. Kaikki nää on mun mielestä aika positiivisia asioita, joten mielelläni nappaan siivun somettamisesta näihin juttuihin. Aion kyllä jatkossakin viettää aikaa somessa, mutta kohtuudella. Ja illat pyhitän täysin kaikelle muulle tekemiselle kuin feedien selaamiselle.

Elämä on tässä ja nyt. Ihmisten kanssa, itsekseen, asioita tehden, kokien ja tuntien. Ei somessa. 

En tosiaan tiedä, että oliko tää teksti millään muotoa järkevää luettavaa tai saati sitten ymmärrettävää sellaista. Mutta, kuten eilen työkavereillenikin sanoin: "Pitää aloittaa tarpeeksi simppelistä, jotta on tilaa kehittyä". Joten tässä nyt sellainen postaus, johon tällä hetkellä kykenin. Ens kerralla taas jotain muuta, ehkä jopa hieman suunnitellummin!

Musta olisi ihanaa höpötellä teidän kanssa enemmänkin, joten kerro kommenteissa mitä sulle kuuluu ja mitä odotat tulevalta keväältä ♥


♥: Tytti-Kaarina


Lähetä kommentti