10. heinäkuuta 2020

Kuinka paljon lähipiirisi vaikuttaa menestykseesi? | 4 vinkkiä verkoston laajentamiseen!

Onko sulla jokin tavoite tai unelma, jota kohti motivoidut aina säännöllisen epäsäännöllisesti ottamaan muutaman askeleen, mutta lopulta palaat aina takaisin lähtöpisteeseen? Joissain tilanteissa vastaus kyseiseen ongelmaan saattaa löytyä yllättävänkin läheltä. Nimittäin meidän lähipiiristä. Esimerkiksi kirjailija Jen Sincero kertoo You are a Badass -kirjasarjassaan (jos sä et ole vielä lukenut näitä, niin tee se heti!!) , kuinka helposti me omaksumme läheisimpien ystäviemme tai sukulaisiemme ajatus- ja käytösmalleja. Puhutaan hetki vaikkapa rahasta. Jos sä olet koko elämäsi kuullut tiettyjä negatiivisia ajatuksia rahasta, niin luonnollisesti ne siirtyvät myös sun ajatusmaailmaan. Vähintäänkin jollain ruohonjuuritasolla. Tästä voi koitua haasteita siinä kohtaa, jos sä haluat tienata enemmän tai muuttaa rahankäyttötottumuksiasi. Se, millaisena sä koet rahan ja sen ansaitsemismahdollisuudet sekä hyväksyttävät kulutustottumukset, voi hyvin pitkälti juontaa juurensa sieltä sun lähipiiristä. Mieti esimerkiksi sun viittä läheisintä ihmistä. Millainen suhde heillä on rahaan? Täsmääkö se sun omaan ajatusmaailmaan? Voin rehellisesti sanoa, että omalla kohdallani tuo ainakin pitää isosti paikkansa. Ensimmäisen kerran kun mä luin tästä teoriasta, niin järkytyin. Nimittäin siitä, etten ollut tajunnut tuota aiemmin. 

Joskus isoja muutoksia tehdessä voikin siis olla hyvä laajentaa omaa tuttavapiiriään ja laittaa uudenlainen energia kiertämään. En tarkoita nyt, että sun pitäisi sanoa heipat sun nykyiselle kaveripiirille, vaan lähinnä avartaa sun katsetta uusille mahdollisuuksille. Jaankin seuraavaksi sulle muutaman vinkin, joiden avulla voit löytää uusia samanhenkisiä kavereita, tuttavia tai vaikkapa mentorin!

4 vinkkiä, kuinka laajentaa verkostoa helposti

4 vinkkiä, joilla laajennat verkostoasi


1. Facebook-ryhmät. Osan mielestä Facebook saattaa jo olla ihan menneen talven lumia, mutta mä tykkään siitä! Facebookista löytyy toinen toistaan erilaisempia ryhmiä, joissa samanhenkiset ihmiset voivat jakaa ajatuksiaan. Itse oon esimerkiksi muutamassa bloggaajille tarkoitetussa ryhmässä, oman asuinalueeni kirppisryhmässä, koiraryhmässä <3 (täällä on aina ehdottomasti parasta sisältöä) sekä naisyrittäjille tarkoitetussa ryhmässä. Viimeksi pari päivää sitten tein erääseen ryhmään aloituksen, jossa kyselin kahvi- tai kuvailuseuraa Helsingissä, jotta voisin verkostoitua uusien ihmisten kanssa. Sen pohjalta rakentuikin yllättäen IG-ketju, jossa on jo yli 30 mahtavaa mimmiä. Ensimmäiset after workitkin on jo sovittuna, can't wait!

2. Somekanavien kommenttikentät. Kai sä tiedät, että some on lyhenne sanoista sosiaalinen media. Painosanalla sosiaalinen. Koko homman ideana on, että ihmiset pääsee osaksi toistensa elämää virtuaalisesti kärpäsenä katossa. Ensi kerralla kun joku julkaisee hauskan kuvan, söpön koiravideon tai inspiroivan mietelauseen, KOMMENTOI!! Äläkä vain jätä paria emojia, vaan oikeasti ota kontaktia. Veikkaan, että säkin ilahdut, kun joku käy kommentoimassa sun julkaisemaa sisältöä. Ps. Sä et ikinä voi tietää, kuka on se sun elämäsi tärkein kontakti, ennen kuin se tulee oikeasti kohdalle.

3. LinkedIn. Joko sä olet LinkedInissä? Jos et, niin käy luomassa tili heti. Mua ei edes haittaa, jos poistut mun blogista. Itseasiassa, tässä on sulle linkki: https://www.linkedin.com/. Muista somekanavista poiketen, LinkedInissä kontaktoidaan usein sellaisia ihmisiä, joita ei oikeastaan edes tunneta. Siellä rakennetaan verkostoa sen perusteella, ketä halutaan tuntea. Ja ne kontaktit saattaa olla sulle aivan kullanarvoisia jonain päivänä, kun etsit uutta työtä tai kaipaat suosituksia.

4. Kirjat ja podcastit. Kaikkien kohdalla kontaktin ottaminen uusiin ihmisiin ei ole aina niin helppoa tai ehkä mahdollistakaan. Onneksi maailmasta löytyy toinen toistaan inspiroivampia kirjoja sekä podcasteja. Ja niitähän muuten löytyy ihan joka lähtöön! Ota siis tavaksesi lukea jokin tietty sivumäärä päivässä tai kuuntele jakso mielenkiintoista podcastia päivittäin. Voitkin aivan hyvin lähteä rakentamaan laajempaa verkostoa täysin omissa oloissasi inspiroitumalla muiden teoksista.

Klikkaa tutustumaan esimerkiksi näihin kirjoihin. Kirjat on kirjoitettu hauskasti, ymmärrettävästi ja ennen kaikkea hemmetin motivoivasti.

⟶ Jen Sincero: You are a Badass

Lähetä kommentti