12. marraskuuta 2020

Torstain aakkoset - ajatuksia elämästä kirjain kerrallaan

A - Aamu-unisuus on löytänyt tännekin. Mä oon aiemmin ollut hyvinkin aamuvirkku, mutta nykyään nukun mielelläni sinne 8-9 saakka ja valvonkin yleensä vähintään 23 asti. En oo ihan fiiliksissä tästä muutoksesta, mutta ehkä kroppa kaipaa tätä just nyt, joten mennään näillä.

B - Heh...naapurissa kuvattava Big Brother on mun salainen pahe, jota tulee kurkittua aina päivän tylsimpinä hetkinä tai silloin, kun Jodel kertoo siellä tapahtuvan jotain hauskaa. Minkäs sitä oman elämänsä Ulla Taalasmaa itselleen mahtaa...

C - Core Four ❤ Mahtavan energinen mimmiporukka, joiden kanssa tutustuttiin loppukesästä ja ollaan nähty sen jälkeen säännöllisen epäsäännöllisesti. Onneksi aikuisenakin voi vielä löytää näin ihania uusia kavereita!

D - Daim Bites -suklaaherkut on aivan taivaallisia. Jos et oo maistanut, niin kannattaa! Näistä taitaa mun lisäksi tykätä muutama muukin, sillä meidän ruokakaupassa ei oo näitä yleensä koskaan. Siks ostankin aina pussin kotiin, jos nään niitä hyllyssä.


E - Etätyöskentelystä on oikeasti tullut tosi kivaa alun epäilyn jälkeen. Voin vaihdella helposti työskentelypistettä fiiliksen mukaan ja rytmittää päiviä omaan tyyliini sopivaksi entistäkin paremmin.

F - Four Reasons lähetti eilen mulle ihanan pressipaketin, jossa oli paitsi heidän uudistuneita tuotteitaan, mutta myös donitseja ja kuohuvaa. Mikä oliskaan herkumpaa!

G - Glögi on maistunut hyvältä ensimmäistä kertaa koskaan vasta tänä vuonna. Ilmeisesti mun makunystyröillä meni 26 vuotta totuttautua siihen, mutta mieluummin myöhään kun ei milloinkaan.


H - Heijastinpötköt! Tiedättekö ne sellaiset tikkumaiset heijastimet, jotka voi napsauttaa kättä tai jalkaa vasten ja ne pyörähtää siihen? En aiemmin oikein innostunut niistä, mutta tänä vuonna hankin muutaman. Hitsit, että ne onkin kätevä laittaa myös sellaisiin takkeihin, joihin ei muuten saa heijastimia kunnolla kiinni. Jos sulla ei vielä ole heijastinta, niin muistathan hankkia edes yhden. Mulla on joka takissa varmaan oma ja oon ostanut niitä Otollekin, jotta se muistaisi käyttää. Ne on halpa henkivakuutus ja säästää autoilijoiden hermoja.

I - Iskä ❤ Ollaan käyty viime aikoina tosi hyviä keskusteluja elämästä, mielenterveydestä ja perheestä. Mun mielestä yks parhaita asioita, mitä ihmisten kanssa voi tehdä on käydä syvällisiä keskusteluja eri aiheista. Hauskaa on myös, kun toinen on aidosti joka solullaan innoissaan jostain aiheesta.

J - JOULU!! Leivottiin eilen joulupipareita, joiden lisäksi oon aloittanut jo lahjojen paketoimisen, korttien teon ja tietenkin sen tärkeimmän: Netflixin hyvällä tavalla surkeiden joululeffojen läpi koluamisen. Onneksi tänä vuonna tuli taas pari uutta!


K - Kuumat suihkut iltaisin ennen nukkumaanmenoa on aina ollut yksi mun päivän kohokohtia, mutta näin ilmojen viilentyessä rakastan niitä entistä enemmän. Voisinpa jonain päivänä omistaa kylpyammeen, jossa lillutella hyvän kirjan ja kynttilöiden parissa. Ja suklaan, sitä pitää olla aina.

L - Lord of The Rings on löytänyt tiensä munkin ruudulle, sillä Otto on pistänyt mut katsomaan kyseistä trilogiaa läpi. En edelleenkään ihan ymmärrä, miksi ihmiset fiilaa näitä musiikkia lukuunottamatta, mutta ehkä mä en vaan saa jostain kiinni. Vielä olis yks osa jäljellä!

M - Musiikki soi kotona lähes tulkoon koko ajan silloin kun oon yksin kotona. Pienen taustamelun avulla mun on helpompi keskittyä ja Jasu ei stressaa niin paljoa rapusta kuuluvia ääniä. Musiikilla voin myös tarvittaessa antaa pientä boostia päivään tai rauhoittaa stressaantunutta mieltä.

N - Nuoremmat sisarukset (heh, oli pakko vähän tehdä sanaleikkiä kun P oli jo varattu hyvin oleelliselle aiheelle). Oon niin onnellinen, että mulla on paljon sisaruksia ja saan olla isosisko niin siisteille tyypeille. On ihanaa kuunnella jokaisen suunnitelmia, haaveita ja satunnaista höpöttelyä opiskelusta, työstä, peleistä ja leffoista. Mikä nyt ikinä sillä hetkellä kiinnostaakaan eniten. Toivottavasti saan kuunnella näitä juttuja vielä vuosia.

O - Onnistumisten kirjaaminen on antanut lisämotivaatiota monina sellaisina hetkinä, kun tuntuu, että mikään ei mene niin kuin pitäisi. Silloin lähden miettimään, että missä kaikessa olen viime aikoina onnistunut ja koitan hetkeksi pysähtyä niiden äärelle.

P - Oon taas viime aikoina tehnyt pestopastaa pitkästä aikaa. Ja kun sanon tehnyt, niin tarkoitan, että oon ostanut purkin valmispestoa ja lusikoinut sitä pastan sekaan. Ah, voisin mennä taas syömään sitä, kunhan saan ensin tän postauksen kirjoitettua loppuun.

Q - Queen Talk Podcast on aivan huikeaa parin mimmin höpöttelyä manifestoinnista, deittailusta, urasta ja muusta elämästä. Alex ja Sara puhuu hyvin kaunistelemattomasti siitä, miten kannattaa toimia, jos elämältä haluaa enemmän #levelingup.

R - Reelsit Instagramissa on kivoja, mutta jostain syystä koen niiden tekemisen tosi vaikeaksi. Oon ehkä aina kokenut videon formaattina itelleni vähän vieraaksi ja vaikeaksi toteuttaa. Mutta tykkään kyllä kovasti katsella muiden tekemiä! Parhaita reelsejä on mun mielestä koiravideot, siivousklipit ja meikkitutoriaalit. 


S - Sam Smithin uusi levy nimeltään Love Goes on aivan ihana ja oon kuunnellut sitä nyt monta päivää putkeen.

T - Tunnelmavalot on ehkä paras asia, mitä näissä pimeissä marraskuun päivissä. Musta on ihanaa iltaisin käpertyä pörröisen viltin alle ja fiilistellä meidän ja naapureiden valoja. Selkeästi valopuut on nyt se the-juttu, sillä niitä löytyy meidän parvekkeen lisäksi myös melkein joka toiselta naapurilta.

U - Ulkoilu koiran kanssa on antanut päiviin vähän lisää energiaa työpäivien jälkeen. Monesti siinä kohtaa haluaisin vaan lösähtää sohvalle, mutta onneksi pikkukaverin kanssa on pakko lähteä virkistämään kroppaa ja mieltä pihalle.

V - Virgin River on ihan täydellinen hömppäsarja pimeisiin iltoihin. Katsoin ekan kauden parissa päivässä ja fiilistelin joka hetkeä täysillä. Onneksi siitä tulee pian uusi kausi!


W - WOW on Zara Larssonin biisi, jonka bongasin jälleen kerran jostain hömppäleffasta ja se on sen jälkeen soinut tasaisesti mun päässä. 

X - Siis voiko tähän oikeasti keksiä jotain?

Y - Yskä, miksi et voisi jo helpottaa. Takana nyt kohta kolmen kuukauden mittainen yskimismaratooni. Sain tähän välissä jo jonkun lääkekuurinkin, mutta eipä sekään näyttänyt tehoavan. Tässähän aletaan ohittamaan jo viime vuonna saatu yskän kestoennätys :-D 

Z - Zoom-palaverit on kyllä ihan pelastus näin etätyöaikana. Tuntuu, että eihän me olla erossa oltukaan, kun päästään höpisemään pari kertaa viikossa aina porukalla. Ollaan myös Lahdessa asuvien ystävien kanssa pidetty etähengailuja, kun ei olla päästy näkemään niin usein nyt. Vahva suositus kaikille videopuhelusysteemeille!


Lannistuin siitä, etten keksinyt äxään mitään hauskaa, joten päätin jättää loput vaikeat kirjaimet suosiolla muille. Näillä ajatuksilla mennään kohti lähestyvää viikonloppua. Kerro kommenteissa, mitä sun viikonloppusuunnitelmiin kuuluu! Mä käyn saunassa, näen muutamaa kaveria ja teen ainakin vähän joululahjaostoksia.


Kuvat: Mikaela Koskela

Lähetä kommentti